Bllogu

 • 08 Maj 2015

  Zgjohu dhe nuhat kafenë

  Pavarësisht a je një konsumues rastësor apo një ekspert stërhollues, aroma e kokrrave të freskëta të kafesë është e parezistueshme, dhe gjallëruese. Në fakt, vetëm aroma e kafesë mund të ta zgjojë trurin.

 • 02 Maj 2015

  Thuaj “kafe” në 20 gjuhë

  Kurdo që të udhëtosh, është mirë të mësosh të thuash në gjuhën vendase: Përshëndetje! Ju faleminderit! Ishte shumë e shijshme!

 • 11 Prill 2015

  Historia e pikturimit me kafe

  Pikturimi shoqërohet me përdorimi i akrilikes, vajit dhe ngjyrave me ujë. Por, në ditët e sotme forma e artit vizual ka shtuar edhe një material – kafenë.

 • 01 Prill 2015

  Çfarë domethënie kanë tortat?

  Torta thotë: Ti je i rëndësishëm dhe ne të duam.

 • 30 Mars 2015

  Kafja: Si shkon puna nga bima deri të filxhani

  E pirë në të gjithë botën, kafja, vërtet, është një mall global, dhe kostoja aktuale e kësaj pijeje është e ndërlikuar dhe përfshirëse.

 • 21 Mars 2015

  Pse tortat janë të rrumbullakëta

  Pyetje e shkëlqyeshme! Historianët e ushqimit ofrojnë disa teori dhe secila varet nga një periudhë kohore, nga kultura dhe nga kuzhina.

 • 16 Mars 2015

  Kafenetë e trotuarit në Vjenë

  Kur dielli të dal, vizitorët dhe banorët lokal bëjnë një vijë të drejtë për një Schanigarten apo kafene trotuari. Këto lokacione në të hapur janë të mrekullueshme për relaksim.

 • 25 Shkurt 2015

  Histori e çajit të zi

  Askush nuk e di sigurt kur dhe ku u shpik çaji i zi, por ka dy tregime që mund të shpjegojnë zbulimin e parë të këtij çaji.