10 kafenetë më të popullarizuara në Amerikë

Aplikacioni i popullarizuar për hyrje-dalje Foursquare, nëpërmjet 4.5 milionë kontrollimeve të saj, përcaktoi 10 kafenetë më të zëna në Amerikë. Ndërsa ky aplikacion ofron një pasqyrë jo aq strikte të numrave të trafikut, lista më poshtë ofron të dhëna më shumë për atë se ku myshterinjtë  pëlqejnë  të shihen duke pirë kafenë e tyre.

 

Në majë të listës është Café du Monde, destinacion turistik Pazari Francez në New Orleans, po aq i njohur për pitet e pluhurosura me sheqer sa dhe për kafenë me shije/aromë livande. Një tjetër destinacion turistik, kafeneja Flagship e Starbuck’s në qendër të Seattle, hyri në listë duke përfaqësuar kontribuuesin e vetëm nga Seattle. E përqendruar në brumëra të pjekura, 85c Bakery & Café është një i pazakontë në listë. The Irvine, furra në Kaliforni është e para dhe e vetmja që operohet  në Amerikë nga zinxhiri Taiwanez Comestibles Master Co.

 

Pjesa e mbetur e listës paraqet valën e tretë të pionierëve në këtë fushë, përfshirë Stumptown, Blue Bottle, Intelligentia dhe La Colombe. Vlen të përmendet që disa nga këto kompani kanë bërë lokacionet me të zëna jashtë qyteteve nga ku vijnë (Stumptown e Portland dhe La Colombe e Philadelphia gjenden në krye të listës në New York). Pa e zgjatur më tej, më poshtë kemi listën komplete me foto:

 

1. Café Du Monde

800 Decatur St. at The French Market, New Orleans, LA

************************************************************************************************************************************************************************************************

 

2. La Colombe Torrefaction

400 Lafayette St. at E 4th St., New York, NY

Foursquare photo

************************************************************************************************************************************************************************************************

3. Stumptown Coffee Roasters

18 W 29th St at Broadway, New York, NY

************************************************************************************************************************************************************************************************

 

4. Sightglass Coffee

270 7th St btwn Howard & Folsom St, San Francisco, CA

************************************************************************************************************************************************************************************************

 

5. Four Barrel Coffee

375 Valencia St btwn 14th St & 15th St, San Francisco, CA

************************************************************************************************************************************************************************************************

 

6. Blue Bottle Coffee

66 Mint Plaza at Jessie St, San Francisco, CA

************************************************************************************************************************************************************************************************

 

10. Starbucks

1912 Pike Pl at Stewart St, Seattle, WA

************************************************************************************************************************************************************************************************

 

8. Birch Coffee

5 E 27th St btwn Madison & 5th Ave, New York, NY

************************************************************************************************************************************************************************************************

 

9. 85°C Bakery Cafe

2700 Alton Pkwy, Ste 123 at Jamboree Rd., Irvine, CA

************************************************************************************************************************************************************************************************

 

10. Intelligentsia Coffee

53 E Randolph St at N Garland Ct, Chicago, IL

Foursquare photo