Udhëtimi i kafesë: Kafene të bukura përreth botës - 3

Thomas S. Eliot, sigurisht poeti gjuhësor më i madh anglez i shekullit 20, përshkroi kalimin e kohës në një mënyrë mjaft elokuente duke thënë: “Jetën time e kam matur me lugët me kafe.” Edhe ne, Thomas, edhe ne. Nga qarku i Bruklinit deri te Portlandi, San Francisko, Sietëll, Tokio, dhe çdo qendër tjetër që gumëzhinë nga produktiviteti kreativ, besohet që të gjithë ata nisin ditën duke e mbushur botë ne tyre të lodhur me këtë mirësi kafeine të pasur e të kadifenjtë, të marrë nëpërmjet një tregtie të drejtpërdrejtë, me kokrra të rritura në hije dhe të pjekura në pajisje klasike, të nxjerrë nga një dorë eksperti. Nga një dyqan simpatik i shekullit 19 në një qytezë portugeze deri te një fabrikë portokalli e konvertuar në kafene në Tel-Aviv ju sjellin disa kafene të mrekullueshme përreth botës.

 

 

 

 

 

 

La Colombe Torrefaction by Obra Architects and Pablo Castro with Douglas Takeshi Wolfe – Soho, New York


Ashtu siç shpjegon Dougls Takeshi Wolfe, “Ideja është të kesh një kafe të thjeshtë, me materiale të ngrohta që njohin të kaluarën – ne përdorim qeramikë Deruta të lyer më dorë nga Umbria dhe nxjerrim espresson nga një makinë espressoje origjinale Faema nga viti 1961! Pa sojë, pa aroma artificiale, një madhësi, e thjeshtë, origjinale, dhe e vërtetë.”

 

270 Lafayette St, New York, New York.

 

***********************************************************************************************************************************************************************************************

 

Callas Cafe by David Collins – Budapest, Hungary


E rinuar  në vitin 2006 nga disenjatori britanik David Collins, kjo kafene e mrekullueshme lehtë mund të jetë një nga vendet më elegante në botë për të pirë një espresso.

 

1067 Budapest, Andrássy Way 20, Hungary.

 

***********************************************************************************************************************************************************************************************

 

LAMILL Coffee Boutique by Rubbish Studio and BKarc – Silverlake, California


Disenjatorët lokalë, Rubish Studio, thonë që duan të përqafojnë atmosferën e vendit: “ironike, të ndërlikuar, retro, megjithatë moderne.” Rezultati është një ndërmarrje argëtuese në një klub të mesit të shekullit me krokodil plastik, lëkura të kafshëve, karrige artificiale nga struci, dhe tapetë të pikturuara me dorë që duken si qiell i kaltër e i ndritshëm. Ah, po, dhe kafja është mjaft e mirë.

 

1636 Silver Lake Boulevard Los Angeles, CA 90026.

 

***********************************************************************************************************************************************************************************************

 

Confiserie Bachmann by HHF Architects – Basel, Switzerland


Përsosuria zvicerane e mbuluar me pasqyre, me kafe të fortë dhe ëmbëlsira të shijshme.

 

Blumenrain 1 4051 Basel, Switzerland.

 

***********************************************************************************************************************************************************************************************

 

Starbucks Coffee Shop by Kengo Kuma and Associates – Dazaifu, Fukuoka Prefecture, Japan


Zyrtarisht Starbucks-i më interesant në botë, që gjendet në qasjen kryesore drejt Dazaifu Tenmangu, një nga faltoret kryesore në Japoni. E, përse nuk duken kështu të gjitha?

 

1丁目-10−20 Mukaizano, Dazaifu, Fukuoka Prefecture 818-0135, Japan.

 

***********************************************************************************************************************************************************************************************

 

Balzac’s Coffee Roastery – Toronto, Canada


E gjendur në një depo të vjetër, në Qarkun e Distilerisë së Torontos, kjo konsiderohet të jetë një nga kafenetë më të mahnitshme në Kanada.

 

55 Mill St, Toronto, Ontario M5A 3C4, Canada.