Bllogu

 • 20 Nëntor 2013

  Mbetjet e kafesë së bluar: bukuri

  Nga përdorimi në kopsht deri te restaurimi i orendive, kafja e bluar e vjetër që është menduar të hidhet në kosh po bëhet e përdorshme

 • 17 Nëntor 2013

  Gjëra që mund të mos i dini për kafenë

  Substanca e gjendur në natyrë, me shije të hidhët, e stimulon sistemin nervor qendror duke të bërë të ndjehesh më i vëmendshëm. Në doza të matura, ajo ofron dobi shëndetësore, përfshirë këtu forcimin e kujtesës, përqendrimin dhe shëndetin mendor.

 • 13 Nëntor 2013

  Udhëtimi i kafesë: Një kafene në Lituani

  Përshëndet “Pa Sheqer”, një kafene në Vilnius të Lituanisë, e cila merr idenë nga kafenetë e butikëve përreth botës.

 • 07 Nëntor 2013

  Top tri përgatitjet etnike të kafesë

  Ka një lidhje specifike mes përgatitjes së kafesë dhe vendit ku ajo pihet. Secila paraqet një etnicitet të ndryshëm, të lidhur fort me kulturën dhe traditën. Janë së paku tri përgatitje etnike të kafesë që kanë lënë gjurmë në pirjen e kafesë.

 • 04 Nëntor 2013

  Përgatitja e ushqimit me kafe

  Përveçqë e pini, çfarë tjetër mund të bëni me kafenë? Të përgatitni ushqim me të, natyrisht. Përgatitja e ushqimit me kafe është gjëja më e natyrshme për të bërë, pasi që ajo është e ushqyeshme dhe e shijshme për këtë.

 • 02 Nëntor 2013

  Tri kafenetë bashkëkohore më mbresëlënëse në botë

  Kafenetë kanë shërbyer si vende shoqërore për takime njerëzish për një kohë të gjatë. Shumë kafene historike, fatmirësisht, janë ruajtur dhe ende gëzojnë mbështetjen e shumë entuziastëve të kafesë.

 • 01 Nëntor 2013

  Kultura të kafesë përreth botës

  Eksploro kultura të ndryshme të kafesë në vende të ndryshme.

 • 30 Tetor 2013

  Si e ndihmoi kafja bërjen e Revolucionit Amerikan

  Peizazhi i sotëm politik i Amerikës mund të jetë një vend konfuz dhe goxha i frikshëm. Idetë e Etërve Themelues citohen rëndom si bazat e kombit. Deklarata e Pavarësisë dhe Kushtetuta shihen si dokumente të patëmeta, mbi të cilat bazohet jeta amerikane. Liria e demokracia janë gurëthemelet e ideve politike e shoqërore të Shteteve të Bashkuara.