Bllogu

 • 25 Korrik 2013

  Udhëtimi i kafesë: Kafene të bukura përreth botës - 2

  Nga një dyqan simpatik i shekullit 19 në një qytezë portugeze deri te një fabrikë portokalli e konvertuar në kafene në Tel-Aviv ju sjellin disa kafene të mrekullueshme përreth botës.

 • 23 Korrik 2013

  Udhëtimi i kafesë: Kafene të bukura përreth botës - 1

  Nga një dyqan simpatik i shekullit 19 në një qytezë portugeze deri te një fabrikë portokalli e konvertuar në kafene në Tel-Aviv ju sjellin disa kafene të mrekullueshme përreth botës.

 • 19 Korrik 2013

  Art kafeje

  Andy dhe Angel Saur bëjnë art me kafe. Ata punojnë vetëm me kafe, pa aditivë, 100% kafe e pastër. Andrew Saur dhe Angela Sarkela kanë pikturuar me kafe prej kohësh. Në fillim, ata provuan disa teknika,

 • 17 Korrik 2013

  Kafenetë vjeneze: kafene të llojit të vet

  Kafeja ka luajtur një rol të rëndësishëm në jetën sociale të Vjenës që nga viti 1683, kur pushtuesit turq, të përzërë jashtë qytetit nga forcat aleate të udhëhequra nga kalorësia polake, lanë mbrapa traste me një gjë te portat e qytetit.

 • 05 Korrik 2013

  Udhëtimi i kafesë: 10 kafenetë më të mira në Metro Feniks

  Kur kemi të bëjmë me kafenetë, ambienti mund të jetë po aq i rëndësishëm sa edhe kafja që shërbejnë. Me një variacion skenash, që shtrihen nga e këndshme për fëmijë deri te skena Punk, madje dhe ajo e manisë me biçikleta, në Feniks ka kafene për secilin.

 • 03 Korrik 2013

  A e ul kafja apetitin?

  rregullt ul rrezikun për zhvillimin e diabetit, sëmundjeve mendore, shumë kancerëve, dhe vdekshmërisë së përgjithshme. Mirëpo, asnjë studim shkencor nuk këqyr nëse kafja mund të ndikojë në apetit.

 • 01 Korrik 2013

  Rrjeti social i viteve 1600

  Edhe më parë janë shfaqur këso shqetësimesh. Në Anglinë e fundit të viteve 1600, u shprehën shqetësime të ngjashme lidhur me një tjetër ambient mediatik, joshja e të cilit dukej të minonte aftësinë e të rinjve për t’u përqendruar në mësimet apo në punën e tyre. Kjo ishte kafeneja apo rrjeti social i asaj kohe.

 • 28 Qershor 2013

  Aparati taiwanez i kafesë të mundëson të printosh vetën tënde në kafe-latte

  Ky është një zbulim që mund t’i bëjë artistët e talentuar në mbarë botën të qesin jashtë nga goja pijen e tyre nga tmerri,