Bllogu

 • 24 Prill 2013

  Torta e martesës ... historia, traditat

  Historia e tortës së martesës shkon mbrapa deri te Perandoria Romake, shumë më herët para se të shpikej koncepti i dekorimit të tortës me shtresa sheqeri. Përgjatë viteve, torta e martesës ishte në fokus të një sërë traditash. Disa prej këtyre traditave kanë mbijetuar nëpër kohë, disa jo.

 • 23 Prill 2013

  Si të dish nëse kafja do të ketë shije të mirë

  S’mund ta vlerësosh një libër sipas kopertinës që ka, por mund ta vlerësosh një kafe bile dhe pa e shijuar së pari. Por, jo gjithmonë, por sigurisht që këtë mund ta bësh nganjëherë. Më poshtë kemi disa ide vizuale për t’ju ndihmuar të dalloni të mirën nga e keqja dhe e shëmtuara.

 • 19 Prill 2013

  Në Francë, pirësit e kafesë preferojnë espresso për aspektin social

  Në fakt, studimi konfirmon që francezët e pëlqejnë espresson në shtëpitë e tyre, por vazhdojnë të konsumojnë espresso jashtë shtëpisë.

 • 16 Prill 2013

  Kafja e zier greke ndikon në jetëgjatësi

  Shkencëtarët kanë studiuar ikarianët prej vitesh dhe i kanë identifikuar disa prej shprehive të tyre që i kontribuojnë jetëve të gjata e të shëndosha. Një studim i ri zbulon që kafja e zier e tyre mund të jetë pjesë e formulës së tyre për jetëgjatësi.

 • 14 Prill 2013

  Kafenetë koreane

  Në kësi ambienti, forma e kafenesë lulëzon dhe ka evoluar në mënyra që nganjëherë njeriu mund vetëm të shikojë i mahnitur. Për shembull, kam shkruar për kafenetë “Dr. Fish” në të kaluarën, ku ti blen një komplet kafeje me ëmbëlsirë, pastaj i përkund këmbët tua në një bazën përplot me peshq...

 • 08 Prill 2013

  Histori e shkurtër e kafeneve si vendtakime

  Është vetëm një teori, por mendojmë që kafenetë janë të suksesshme, ngaqë, qysh kur kafeneja e parë u lind në Lindje të Mesme, kafeja gjithmonë është identifikuar jo vetëm me takime, por me shkëmbimin e ideve të reja.

 • 05 Prill 2013

  Kafeja në Noma, restorantin më të mirë në botë

  Me të hyrë pala jonë, ne u përshëndetëm ngrohtësisht nga një ekip nikoqirësh, na u morën palltot dhe u udhëhoqëm për te tavolina jonë. Ne e nisëm udhëtimin tonë me nga një shampanjë dhe u informuam se mezeja jonë s’do të vononte. Ajo çka pasoi ishte një vallëzim i me koreografi të mrekullueshme të pjatave të reja me ushqim, monologë përshkrues dhe eksplozione shijesh në formë kafshatash.

 • 03 Prill 2013

  Kafja në pritje

  Kjo është e thjeshtë – njerëzit paguajnë më herët për një kafe, e cila mendohet t’i jepet dikujt që s’ka mundësi të paguajë një pije të nxehtë. Tradita e kafes në pritje nisi në Napoli, por u përhap në gjithë botën dhe në disa vende mund të paguash jo vetëm kafe në pritje, por edhe sendviç apo një racion të tërë.