Bllogu

 • 31 Mars 2013

  Dr. Oz: Çka shpalos preferenca jote ndaj kafesë për shëndetin tënd

  “Ti je çfarë han” është thënie e njohur. Por, psikologu klinik i licencuar Ramani Durvasula PhD pohon që ti je çfarë han, dhe duke ndryshuar qëndrimin tënd ndaj ushqimit, ti mund të përmirësosh çdo aspekt të jetës sate ...

 • 27 Mars 2013

  5 destinacione të një kulture kafeje të shkëlqyeshme

  Kafetë shpesh janë një nyjë e udhëtarëve, jo vetëm ngaqë ti mund ta largosh me një espresso çrregullimin e gjumit nga udhëtimi i largët, por ngaqë ato pashmangshëm janë vendi ku ti shkon e ulesh dhe sodit njerëzit dhe, ndërsa e bën këtë, mund të zhytesh për një moment në kulturën lokale të kafesë.

 • 27 Mars 2013

  Kafe angleze me fik të pjekur

  Kafja angleze me fik të pjekur është një kafe unike që shërbehet në hotelet angleze.

 • 24 Mars 2013

  Kafe 101: Café Cubano, Majami

  Kafja kubane është e rrënjosur në kulturën e Majamit. Duke soditur në turmën e grumbulluar përreth hyrjes së Abuela’s, mund të vëresh turistë, banorë lokalë, latinë, haitianë, si dhe evropianë. Një foto e çastit e Majamit: të gjithë duke pirë një café cubano.

 • 21 Mars 2013

  Çka është espresso? Është një mënyrë krejtësisht e ndryshme e bërjes së kafesë

  Pyet cilindo dashamir të kafesë se “Çka është espresso?” dhe, mbas gjase, ai ose ajo do të të buzëqesh. Espresso është kafja në formën e vet më romantike e më simbolike. Krahasuar me kafenë e rëndomtë, të përgatitur me pikim, espresso është e rëndë (dendur), aromatike dhe paksa e ëmbël në të hidhët.

 • 19 Mars 2013

  Kafja, Cupcakes dhe muhabeti me një polic në Carpinteria

  Si një mënyrë për publikun që të njihet më mirë me policët lokalë dhe t’i pyesë ata në një atmosferë rastësore, Zyra e Policisë së Qarkut në Santa Barbara (Amerikë) po mban në Carpinteria një seri ngjarjesh të përmuajshme të quajtur “Kafe me një polic.”

 • 17 Mars 2013

  Pite kungulli espresso

  Shumë pite mund të jenë tepër të ëmbla. Dikush që preferon një shije më komplekse, këtë mund ta arrijë kur t’i shtojë espresso pites me kungull. Espresso këtu përdoret edhe si mëlmesë, edhe si përbërës i lëngët, çka bën që pitja të ketë një shije të posaçme. Provojeni! Nuk do të zhgënjeheni.

 • 15 Mars 2013

  Cila është mënyra më e mirë për ta ruajtur kafenë e bluar

  Kur të blini kafe të bluar apo ta bluani atë në shtëpi, ju duhet ta magazinoni. Por, si ta bëni këtë? A e vendosni atë në frigorifer? A e vendosni atë në një kuti të bukur? Apo thjesht e lini në paketimin në të cilin erdhi, ose në mullirin e kafesë?