Bllogu

 • 13 Mars 2013

  Përreth botës në koncept-kafene

  Mënyrat konceptuale e shërbimit të një filxhani me kafe të mirë kanë qenë të pranishme pothuaj aq sa edhe vetë kafetë, siç edhe mund të dëshmohet nga veçoritë e pjesës së vonë të shekullit 19 të Cafe de L’Enfer. Por, gjërat janë bërë edhe më të çuditshme nga atëherë.

 • 11 Mars 2013

  Si bëhet kafja

  Dokumentar i shkurtër nga Discover Channel për rrugëtimin e kafesë nga mbjellja deri te pirja e saj ne filxhan.

 • 08 Mars 2013

  Torta e kafesë – një meze e gjithanshme

  Për dikë që s’e ka dëgjuar këtë term më herët, torta e kafesë mund të ketë kuptimin e një torteje që ka kafenë si përbërës. Por, pastaj zakonisht do të përmbajë edhe çokollatë dhe të quhet torte mocha.

 • 07 Mars 2013

  Ringjallja e muhabetit të kafenesë

  Ndërsa shumë besojnë që takimet e papritura tash ndodhin online, një sërë ngjarjesh në kafenetë tradicionale në Vjenë janë rrekur të ringjallin artin e muhabetit mes vizitorëve dhe banorëve lokalë.

 • 05 Mars 2013

  10 hapa të thjeshtë për të zgjedhur tavolinën ideale të kafes

  Tavolinat e kafesë u shërben disa qëllimeve; nga plotësimi i pamjes deri te magazinimi dhe paraqitja. Ato janë më se të nevojshme në një hapësirë. Çështja është se cili stil do të përshtatej në dhomën tuaj. A duhet të shkoni me të drunjtën me këmbë të shkurtra, me të metaltën me sipërfaqe të qelqtë; a duhet të jetë e rrumbullakët, katrore apo drejtkëndëshe?

 • 02 Mars 2013

  Shprehitë e nënës në pirjen e kafesë ndërlidhen me peshën e foshnjës

  Studimi i bërë nga Instituti Sahlgrenska në Gothenburg gjeti se, gratë që konsumojnë kafeinë me kafe, me çaj, me pijet të gazuara dhe me ushqimet me bazë kakaoje, si çokollata, kishin më shumë gjasë të bënin një fëmijë me peshë më të lehtë trupore.

 • 27 Shkurt 2013

  Kafenetë e Londrës: Historia befasuese e kafeneve të humbura të Londrës

  Shekuj më herët, kafenetë e Londrës ishin politikisht provokuese, të ngopura intelektualisht, të frekuentuara nga dijetarë eminentë dhe nga të shthururit. Historiani i Londrës Dr. Matthew Green rrëfen disa tregime të papritura.

 • 25 Shkurt 2013

  Tre filxhanë kafe në ditë në moshën mesatare (40-60 vjeç) mund t’jua zgjasin jetën

  Një studim që përfshiu gati gjysmë milioni njerëz, tregoi se rreziku i vdekjes zvogëlohej sa më shumë që ata pinin kafe. Sasia e tepërt e kafeinës është konsideruar e dëmshme për shëndetin, por studimi gjeti se sa më shumë kafe të pinë, gjasat janë më të vogla që njerëzit të vdesin nga sëmundjet e zemrës dhe ato të frymëmarrjes, nga sulmi në tru, nga aksidentet, nga diabeti, madje dhe nga infeksionet.