Bllogu

 • 21 Shkurt 2013

  Skenat më të paharrueshme të kafesë në filma

  Nëse kthehemi mbrapa në disa filma që i kemi parë, mbas gjase, do të na kujtohen disa skena të paharrueshme në të cilat përfshihej edhe kafja. Mund të mos ketë qenë pika qendrore e skenës, por as nuk mund ta imagjinojmë atë pa kafenë. Pra, ne vijim kemi një listë skenash të paharrueshme të kafesë nga filmat.

 • 18 Shkurt 2013

  Çka shkon më së miri me kafenë?

  Shumë njerëz që pinë kafe, shpesh preferojnë ta pinë atë me biskota apo me torte, madje dhe me fruta. Dhe kjo ka qenë një traditë e gjatë. Por, a ke ditur që ka ushqim të veçantë, i cili më së miri shkon me kafe?

 • 17 Shkurt 2013

  Kafeneja e Vjenës: Vendlindja e futbollit inteligjent

  Futbolli në Evropën qendrore ishte pothuajse krejtësisht një fenomen urban, i përqendruar rreth Vjenës, Budapestit dhe Pragës; pikërisht qytetet ku kultura e kafenesë ishte mjaft e theksuar. Kafeneja lulëzoi nga fundi i Perandorisë Habsburge, duke u bërë një sallon publik, një vend ku përziheshin burra e gra të të gjitha klasave, por e cila u dallua sidomos për aspektin e saj artistik e bohemik.

 • 14 Shkurt 2013

  Pse duhet të punosh nga një kafene, ndonëse ke zyre

  Këtu në “Lifehacker” shpesh i inkurajojmë njerëzit ta ndërrojnë ambientin e punës për të ndezur kreativitetin apo për të parandaluar ‘djegien.” Bile edhe marrja e disa ditëve për të punuar në një vend të ri mund t’ju sjellë dobi të mëdha. Këtu, ndërmarrësi Wesley Verhoeve shpjegon dobitë e hapësirës së tij të preferuar jashtë zyrës: kafenesë

 • 10 Shkurt 2013

  Nga vjen kafja juaj?

  Ndërsa kafja ishte një luks disa qindra vite më herët, sot atë mund ta sigurojmë pothuajse kudo: në dyqane ushqimesh, në kafene, në restorante, etj. Ne, zakonisht, mbajmë ndonjë ibrik (të kualiteteve të ndryshme) në vendin e punës, në sallat e mbledhjeve, në korridoret e hoteleve. Ne rrethohemi nga aroma e kafenesë, por nga vjen ajo?

 • 06 Shkurt 2013

  Specialiteti i kafesë: Në kërkim të lezetit

  Kafja mbush kulturën tonë në një mënyrë që pakkush e bën. Për shumë prej nesh kjo shkon përtej shtëpive tona dhe përfshin një përjetim kafeneje. Ky film i shkurtër mbi Specialitetin e industrisë së Kafesë jep një perspektivë të brendshme magjepse të industrisë, të cilën të gjithë ne e duam dhe kujdesemi për të.

 • 04 Shkurt 2013

  Historia e kafenesë vjeneze

  “Nëse merakosesh për ndonjë gjë ... shko në kafene! ... Nëse i urren dhe i përbuz njerëzit, por, prapëseprapë, s’mund të bësh pa ta ... shko në një kafene! Nëse askush nuk të çmon më ... shko në kafene!”

 • 31 Janar 2013

  Si të bësh art në kafe - video prezantim

  Mëso si ta zbukurosh kafenë me modele të ndryshme nëpërmjet punës praktike të paraqitur në videon. Shikim dhe mësim të këndshëm!