Bllogu

 • 23 Dhjetor 2013

  5 përdorimet e pazakonta të kafesë

  Shumica prej nesh e dimë kafenë si diçka që hahet apo pihet, varësisht nga përgatitjet. Jo pak prej nesh do të befasoheshin me shumë përdorime të tjera, disa më të pazakonta se të tjerat. Le t’i shohim pesë nga këto.

 • 12 Dhjetor 2013

  Kube-kafene epike në Siberi

  Dizajnimi i një kafeneje nuk ka të bëjë vetëm me arritjen e pamjes së mirë apo me shërbimin e kafesë më të mirë.

 • 09 Dhjetor 2013

  Keksa të çokollatës

  Me këtë recetë mund të bëhen 40-50 keksa.

 • 06 Dhjetor 2013

  Rrëfimi për kekun e kafes

  A keni menduar ndonjëherë nga vjen keku i kafesë? Sot, kekat e kafesë zakonisht hahen së bashku me kafe apo dhe me çfarëdo pije tjetër. Por, a kishin keka të kafesë në kohët e moçme?

 • 05 Dhjetor 2013

  6 ndikime brilante të çajit në tru

  Ka të bëjë me diçka tjetër veç kafeinës: dy komponente të tjera mund të ofrojnë dobi të rëndësishme për trurin. Britanikët me të drejtë janë të famshëm për pirjen e çajit. Vetëm irlandezët pinë çaj më shumë për person sesa britanikët.

 • 29 Nëntor 2013

  Vendet që më së shumti konsumojnë kafe

  Kafja është një pije e cila konsumohet me bollëk në shumë vende të botës. Megjithëkëtë, është interesante të dish në cilat vende konsumohet më së shumti kafja. A do të mund të thoshim se prodhuesit më të mëdhenj të kafesë njëherësh janë edhe konsumuesit më të mëdhenj?

 • 28 Nëntor 2013

  Kafja dhe ushqimi: Tri çiftëzimet më të mira

  Gjithçka që hamë e pimë kanë çiftëzimet e përshtatshme. Një prej tyre me mundësitë më të mëdha për kombinim të përsosur të ushqimit është kafja. Më poshtë kemi tri zgjedhjet, mbas gjase, më të mirat.

 • 26 Nëntor 2013

  Kafe, apo çaj: Cili i bën më shumë hajr trupit?

  Si kafja, ashtu dhe çaji janë vërtetuar të kenë antioksidantë të cilët vlerësohen të dobishëm për shëndetin njerëzor. Mirëpo, duket se ka një debat rreh asaj se cili i ofron më shumë dobi trupit. A është njëri më i mirë se tjetri, apo janë të barabartë në peshojnë shëndetësore?